Stedelijke basisschool de Bollenboom Zammelseweg 183 2440 Geel 014/56 65 21 sbs.zuid@geel.be
De klas van juf Magali

2018 – 2019

5LO

Bonjour!

Wij zijn het 5e leerjaar. Wij breiden onze woordenschat uit, niet enkel in het Nederlands.. maar ook in het Frans! Kennismaken, de dagen van de week en zelfs frietjes bestellen kunnen we binnenkort in Frankrijk.

We leren dit jaar ook een heleboel over de geschiedenis. Nadat we ons verdiepen in de eerste en tweede wereldoorlog, gaan we een bezoek brengen aan het fort van Breendonk en gaan we genieten van de musical 40-45. Ook onze aardrijkskunde gaan we uitbreiden. Elk land van de Europese Unie kunnen wij spoedig aanduiden op de landkaart en ook de hoofdsteden van deze landen zijn voor ons niet meer onbekend.

Tussen al het leren door maken wij ook graag tijd om te experimenteren, musiceren, knutselen, werken op computers, toneeltjes maken en nog veel meer.

Wij zijn een fijne, hechte klasgroep die graag praten, dansen, zingen en plezier maken. Wij zijn een fijne, hechte klasgroep die er een TOP-jaar van gaan maken.

Wij Vliegen erin, met Bollenboom Airlines!

Gipsmaskers maken

Meer foto’s, klik hier.

De leerlingen van het vijfde leerjaar hebben verhaaltjes gemaakt met de app ‘toontastic’. Klik hier om de verhalen te bekijken.
ICT-lessen gegeven door meester Bert van KOGEKA

  • Scratch Jr
  • Optische illusies
  • Osmo

Meer foto’s, klik hier.

Filmpjes, klik hier.

Kerstboom planten bij Samenhof Zammel

Meer foto’s, klik hier.

Les elektriciteit vanuit SILA Westerlo

Meer foto’s, klik hier.

De leerlingen van het 5e leerjaar hebben tijdens de les drama een ‘antireclamespotje’ gemaakt. Hierin maken ze reclame om iets niet te kopen, om iets niet te doen. Het resultaat van dit filmpje bekijken? Klik dan hier.
Voorleesweek

Boek: Iep  van Joke van Leeuwen

Meer foto’s, klik hier.

Auteurslezing Joke van Leeuwen

Meer foto’s, klik hier. 

Joke van Leeuwen aan het werk in de klas, klik hier

Pompoensoep maken met de pompoenen van Samenhof Zammel. Elke leerling nam nog een extraatje mee: wortelen, paprika, bouillonblokjes, uien,… en samen kwamen we tot een heerlijke pompoensoep. Ook een grote ‘dank u wel’ voor de hulp aan onze kookmama.

Meer foto’s, klik hier.

Samenhof Zammel gaf ons 4 pompoenen cadeau. Hiermee zijn we creatief aan de slag gegaan. Met het lekkere pompoenvlees gaan we pompoensoep maken, binnenkort zie je ook hier foto’s van!

Foto’s van onze Halloween-pompoenen, klik hier.

Foto’s: meester op de fiets

Meer foto’s, klik hier.

Foto’s: sportdag

Meer foto’s, klik hier.

Foto’s: verjaardagskalender

Meer foto’s, klik hier.